14 sep. 2014

Gjort min plikt idag:)



Tjingeling valdag!

Ni går väl och röstar idag vänner?

Är såå tacksam att vi bor i ett land där vi faktiskt får vara med och bestämma. Finns ju fortfarande många länder där man inte får det..

I barnens skola har de pratat jättemycket om valet och de olika partierna. De har också fått hitta på egna partier och röstat bakom skärmar mm. Så idag tog L och jag med barnen till vallokalen för att visa hur det går det går till IRL.

Här hemma pratar vi inte politik över huvudtaget men stora A (som är 9 år) är redan heeelt övertygad om vilket parti som är det bästa...



Efteråt åkte vi in till Kalmar för att skaffa en ny Moccamaster. Den gamla bryggaren har vi haft i 10 år och nu var den verkligen heeelt slutkörd, och det tog en evighet att brygga en kanna kaffe. Men med tanke på det kalkrika vatten vi har här på ön är det ändå bra livslängd för en kaffebryggare. 

Självklart blev det också lite annat smått och gott, bland annat nya fräscha höstblommor för både inomhus och utomhus. Har faktiskt just kommit in efter att ha varit ute och planterat och pyntat med pumpor inför skördefesten.

I morgon väntar nya utmaningar så nu tänker jag brygga mig en god kopp kaffe och sjunka ner i soffan resten av kvällen.

Ha det gött!

1 kommentar:

Helenas enkla vardag sa...

Klart vi ska rösta, när vi får det. Men det verkar som det är många som verkligen gått iväg och röstat.
Spännande med nya äventyr, vad kan det vara.
Kram Helena