30 nov. 2013

Julstämning

I går stannade jag till i Kalmar på väg hem från skolan (som ligger i Nybro). Resten av familjen anslöt och sen gick vi på julmässa på Kalmar slott.

Otroligt mysigt och otroligt mycket folk. Massor av härligt hantverk och smaskiga delikatesser. Vi köpte på oss en hel del delikatesser som ska sparas till jul:) Vad sägs om kanderade cashewnötter, salmbärssylt från Gotland, julost lagrad i 30 mån, fudge från Mariannelund (bästa, bästa!).

Här kommer ett bildregn från vackra Kalmar Slott.














Idag har jag putsat fönster och hängt upp stjärnor. Tycker ni att jag är sent ute? Mja, kanske det. Fast ni vet väl det att varje gång någon hänger upp en adventsstjärna före advent så dör en tomtenisse...;)



27 nov. 2013

Fredags-fika

Nej jag veeet att det bara är lill-lördag :)

Råkade i ett svagt ögonblick lova att fixa fredags-fika till finaste klasskompisarna. Så trots att jag är så trött att ögonen går i kors fick jag snällt ställa mig att baka när jag kom hem tidigare i kväll...


Kör på ett säkert kort och något som går hem hos ALLA - Dumlekakor.
Om nu någon har missat dessa godsaker som är sååå lätta att baka så kommer receptet här nedanför.





DUMLEKAKOR
3 dl mjöl
1 dl socker
 1 tsk bakpulver
200 g margarin
Blanda till en smidig deg och rulla bollar, ca 25 st.
Tryck ner en dumlekola i varje boll.
Grädda i 200° i ca 8 min.
Låt kakorna svalna något innan du lägger på en Noblesse.
Ställ kakorna svalt.


Lycka till ❤

25 nov. 2013

Måndagstips

Oj, oj vad härligt att se solen igen :) Men så KALLT det blev helt plötsligt! 

Som tur var la vi söndagen på att åka runt och införskaffa kängor och vinterkläder till stora och lilla A. En liten vända in på det stora varuhuset hann vi också - var bl.a. tvungna att bunkra upp ljusförrådet inför alla mysiga helger som stundar:)


Har ni förresten provat nya Clarins Double Serum. Finns just nu till lite rabatterat pris här. Och jag får inte en endaste krona för att jag skriver det här, utan jag gör det enbart för att jag vill tipsa om ett riktigt bra serum. Har testat flera andra sorter innan men det här är helt klart det bästa! Har tom fått komplimanger för min hy och att jag ser så pigg och fräsch ut (hur ofta brukar man få höra det i november lixom?!?)

Så det mina vänner får bli måndagens tipselitips! Nu måste jag sätta fart igen innan lilla barnaskaran kommer hem med hungriga magar:)

Kram!

23 nov. 2013

Hjälpreda

Idag tog vi ett sista ryck i trädgården. De svarta fula löven och gamla äpplen räfsades bort. Några fick dock ligga kvar till fåglarna. Studsmattan plockades ner och vattenslangen bars in. Vattentunnor tömdes  och lite enris sågades ner för att ha att pynta med utomhus. Så, nu kan det börja snöa när det vill:)


Stora A var duktig och hjälpte till att räfsa!

19 nov. 2013

Let the game begin :)

Jag är väl inte direkt världens mest fotbollsintresserade...


...men i kväll tror jag nog att det kan bli en riktigt bra match ;)

Kram!

18 nov. 2013

Höstig gryta

...blev dagens middag.
Palsternacka, purjo, kålrot, svamp, morot, nötkött mm. 
Yammi!


Den här tiden på året uppskattas verkligen kaminen som vi har i köket. Rekommenderas!
Varmt och mysigt att samlas runt middagsbordet med en sprakande brasa i bakgrunden.



 Nu ska det förhöras läxor och tittas på Bollibompa. Vi ses lite senare.

Topsie


Halloj!

Måndag är självstudiedag för oss HOVA-studenter men när vi nu har gått in i praktikperioden är det äntligen lite lugnare med hemuppgifter. Men det har varit en såå tuff period med massor av skivarbeten och tentor. Pust!

Idag bjuder jag på en dagens med skönaste byxan ever - Topsie från MB. 

Blus Lindex. Armband B.Loved.

Skrotar runt här hemma idag. Plockar och fixar. Lyssnar på en" soulig" George Michael. Tittar över julförrådet. Hittar inte adventsstjärnorna. Något säger mig att jag slängde dem i våras....?! Hm..
Puffar kuddar och njuter av att lugnet och tystnaden:)

Inser plötsligt att det är extremt tomt och trist nu när oliv-, citrus-, fikon- och lagerträd är undansatta för vinterförvaring. Kanske tar jag mig en tur till blomsteraffären? En underbar känsla att kunna ta dagen som den kommer.

Ha en bra start på nya veckan!

17 nov. 2013

Husligheter

Hej svejs!

Det blev faktisk en helg där en hel del blev gjort:) Hade inte planerat mer än att vi skulle baka pepparkakor - dvs barnen tar ut mått och jag kavlar... Men jag är tacksam att jag fick hjälp för finns det något som är så drygt som pepparkaksdeg? Den tar ju liksom aldrig slut...:S



Det färdiga resultatet och ser ni - solen skiner idag också:)

När jag ändå höll på att baka så svängde jag ihop en sats med saffransbullar också. Lika bra att passa på det är ju trots allt bara två veckor kvar till första advent!


Vi har som tradition att gå till kyrkan på första advent men vi får väl se hur det blir i år. Nu när jag pluggar är jag ju alltid ledig på helgerna vilket känns riktigt, riktigt lyxigt! Tom över jul och nyår är vi lediga och det är man ju verkligen inte bortskämd med...

Hur brukar ni "fira" advent?

Nu väntar diskning och uppröjning i köket och sen' landar jag nog framför "Allt för Sverige".
Ha det gott!


16 nov. 2013

Baktankar

Vilket kalasväder vi har haft idag:) Får gärna fortsätta i samma spår iaf november ut... Skönt att få trädgårdsmöblerna tvättade och insatta för säsongen. Nu har det dock börjat blåsa upp och hösta till sig lite mer igen. 


Hej alla fina!

Vad har ni gjort en dag som denna? 

Bjöd familjen på ostkaka idag. (Det var ju tydligen ostkakans dag den 14 november, men det hade jag ingen koll på!) Och nej jag gör den inte själv. Inte när den man kan köpa är så god:) Värmer den bara lite lätt och serverar med sylt och grädde. Mums:)

Några hyacinter har nu smugit sig in här hemma och idag har jag faktiskt också gjort en pepparkaksdeg som just nu vilar i kylen. Använder mormor's gamla recept och de brukar bli riktigt goda.


När jag ändå var i farten tog jag och bakade Ernst's goda julbröd. Ni vet det med nötter, russin och aprikoser från hans "gamla" julbok. Detta bröd brukar jag få göra ett par omgångar till varje jul - det går ju åt så fort!!.

Sitter just nu och kollar på smurfarnas julfilm med barnen, så ni ser julen håller på att göra sitt intåg även hos oss:)

Ha nu en skön lördagskväll mina vänner!!

14 nov. 2013

Sugen på Öland.Någon?

Om jag hade funderingar på att flytta till Öland skulle jag definitivt ta mig en titt på detta ställe. 





Bilderna är lånade från Hemnet.

Visst finns det potential?! Och med lagom pendlingsavstånd till Kalmar.

Det får bli dagens Ölands-tips från mig.
Kramar!

Godis

Har pratat med mina vänner i klassen och det visar sig att jag har inte alls missat så mycket när jag varit borta. Hade känslan att jag skulle ha drösvis med arbeten att skicka in - men det är lugnt tom nästa fredag.

Lite godis som fick följa med hem från resan. 
Bästa askungekrämen från Clarins som alltid måste finnas hemma.


Nästa vecka börjar vår LIA (lärande i arbete) och två dagar i veckan kommer jag att vara på en hälsocentral i Kalmar. Lite pirrigt är det allt att helt plötsligt vara elev igen... Men jag hoppas och tror jag kommer att trivas bra :)

Smaskiga doften Si som syns "överallt". Fick tummen upp av sambon:)

Ansiktsgodis från Dior.

Nu måste jag försöka hinna ut en sväng innan det börja skymma. Dagarna är verkligen korta nu!! Men idag har i alla fall solen skinit och då går ju allting så mycket lättare:)

Ha det så bra mina vänner. Jag tittar säkert in lite senare i kväll igen.

Kram!

13 nov. 2013

Borta bra men....

Hej Hopp! Då var man tillbaka på hemma-ön igen då :)

Vi har haft det såå mysigt och bara slappat, solat och ätit en massa gott men det är ändå skönt att vara hemma. Och idag är det den stora tvättardagen...

Pool-området..

..där vi befann oss mesta tiden så klart..

..för bad och lek och bus :)

En m y c k e t vanlig syn:)

Många fina blommor fanns det
Bougainvillea

Hibiskus

?

Papegojblomma

En inte helt oangenäm arbetsplats!

Har en son som kommit in i "måste-spexa-på-alla-kort"-åldern....

..medan storasyster fick en ansiktsmålning som hon knappt ville tvätta bort..

Läste ut mina böcker typ dag 2 så jag fick införskaffa lite engelsk lektyr istället:)

Mina älskade pojkar!

Vi låg inte bara vid poolen - här är vi på promenad ner till havet.

En mysko växt..

!


Nu väntar TV-mys (med laptopen i knät). Vi ses!