26 sep. 2013

Gyllene skor

Jag har ju inte visat de mycket coola kängor jag hittat till stora A. Såå snygga tycker mamma och dotter att de är! Ibland blir det dock lite vingligt, det är ju trots allt en liten platå och dottern är ju inte van att gå i klackskor, som hon kallar det för :)

Très chic!!

Vem är inte sugen på lite glitter och glamour så här på höstkanten?!

T.o.m. baksidan har guld på sig.

Spana in leo-fodret.! Bara en sån' sak :)

22 sep. 2013

Skördefest på ön :)




Välkomna på skördefest!


Nästa helg är det dags igen.

Är ni det minsta intresserade av konst, hantverk, mat, kultur, shopping, loppis mm då har ni det givna utflyktsmålet nästa helg (27-30 september).


 Vet ni förresten att det är för sjuttonde året som vi anordnar skördefest här på ön? Och nu är vi riktigt bra på det:)

 Det är nog inte många ölänningar som inte är inblandade på ett eller annat sätt. Ta bara det att våra skolor har lagt in studiedagar torsdag och fredag just för att så många barn har föräldrar som är deltagare.

OK, är ni redo för ett bildregn? Bilderna har jag lånat här, här och här. Gå in och läs om ni vill veta mer.













Ni kommer väl?



21 sep. 2013

En bra dag och blivande entreprenörer:)

Idag har vi jobbat "hårt" här hemma. Det är såå skönt att vara ledig på helgerna nu när man läser. Är ju van att jobba varannan helg så detta är rena lyxen för mig:)

lördagsfika

Efter att ha städat av huset så gick vi ut och tömde komposten. Inget drömjobb men något som har stått på "att-göra-listan" läääänge, men nu har iaf rabatterna och landet fått ny mumsig jord. Sen' har vi klippt gräs och målat det sista på huset också - tjohoo!.

Skatterna plockade äpplen som de tvättade jääättenoga. Sedan ställde de sig ute vid vägen för att sälja dem. Så gulligt!

Efter potatisgratäng och ett glas rött (eller om det var två?...;)) känns det riktigt gott att få sätta sig och lördagsmysa med familjen!!

Vad har ni gjort för kul idag?

Ps/ vinet heter Pater Sangiovese och ett riktigt lättdrucket rött vin, till nästan ingen peng alls. Det får bli mitt tips till er idag.


19 sep. 2013

Dagens sällskap

...stavas b ö c k e r.



Läsa. Läsa. Läsa

Nu vet ni vad jag gör i dag :)

15 sep. 2013

Regn

OJ vad det regnar och så mörkt och höstigt det har blivit helt plötsligt! (och mysigt - fast det vågar jag knappt säga högt..) Som vanligt den här tiden på året har jag massor av tända ljus. Ljus-kontot i den här familjen är inte nådigt :)


Gårdagens hallonskörd

Annars är det en typisk söndagskväll. Det är sååå svårt att få barnen i säng i hyfsad tid... Tur att veckan börjar med en självstudiedag för ikväll blir det inte mycket gjort. Har tre uppgifter jag ska mejla in, men sen så är jag "i fas" igen. Måste hinna till söta Sabina på Salong Intermezzo i morgon också. Hon brukar kunna göra underverk även när håret är katastrof :)



Tittade ni på Kungens jubileumskonsert i går kväll? Tyckte den var riktigt mysig. Så skönt med en så trevlig och rolig (och för mig okänd) "programledare". För en gångs skull var det lite skönt att slippa alla de "vanliga" programledare som brukar leda den här typen av program. Vad tycker ni?

Ha en fortsatt skön kväll!!

14 sep. 2013

52 dagar kvar...

Som tur här har vi en liten tripp inbokad i höst. Tycker att det är så mysigt att ha något att se fram emot :) Och även om den här hösten har varit toppen på alla sätt och vis så ska det ändå bli skönt med lite miljöombyte.

Bild lånad från Ving.


I år blir det en vända till Teneriffa. Egentligen var vi inbokade på en resa till Egypten men där blev ju som bekant, alla vinterns resor inställda :( 

Måste dock säga att vi verkligen fick jättebra service av Ving och snabb hjälp att boka om till annan resa. Och kanske var det tom ett lyckokast... Flera personer som varit i Egypten menar att vi inte går miste om något. Vad säger ni bloggare - är det någon som har erfarenhet? Hur som helst - nu kommer vi istället att ha det toppen på Teneriffa! 

För vår del är egentligen inte resmålet det viktiga utan mer att vi får åka bort tillsammans och bara koppla av. Låter kanske lite märkligt när vi bor på en semester-ö men det är så vi har det. Här på Öland är det på sommaren som man jobbar som allra mest.

Nu mina vänner ska jag ut och plocka hallon som vi kan ha till efterrätt :)
Kikar runt hos er lite senare ikväll.
Kram så länge:)

9 sep. 2013

Hej vecka 37 :)

Så var det bara jag och kattungarna hemma. Barnen har åkt till skola resp. förskola, sambon är ute och jobbar och jag har gått runt och plockat, bäddat sängar, dammsugit, vädrat, hängt ut en tvätt, vattnat blommor, mumsat hallon direkt ur landet...

Plockade in några kvistar Gulmåra (heter de så?) som blommar som allra finast nu. Obs! Ajfåån-foto...

Ibland är det så skönt att bara få vara. Hinna med det där lilla extra som gör att man mår gött:) Ska försöka hinna med en tur till staden också. Det ska bland annat inhandlas Paranix (i förebyggande syfte). Helgen som gick var det avlusningshelg på vår skola. Det har vi varje terminstart  men...

För övrigt räcker att någon säger lus så börjar det klia i mitt huvud :( Men OM lusen kommer så ska jag stå lika rustad som Assad...


Hoppas ni får en toppenstart på nya veckan och njut av sommaren(?) så mycket ni bara kan :))


8 sep. 2013

Matiné :)



Eftersom Smurfarna 2 visades på bio i vår lilla stad idag jag tog med mig barnen på matiné :) Egentligen hade jag ju behövt sitta hemma och plugga och egentligen hade jag behövt göra ett handtag eller två i trädgården... Ja ja... Bägge barnen gav iaf filmen tummen upp så det känns bra ändå :)) 


Nu längtar jag efter filmen om Monica Zetterlund.(Monica Z heter den visst - tror att den är huuur bra som helst. Självklart måste jag ju också se Skumtimmen såklart eftersom den är inspelad här på ön (nej, jag är inte med som statist) och som har premiär här på ön under Skördefesthelgen!


Nu måste jag verkligen fortsätta här men jag kanske tittar in till er lite senare i kväll :)






5 sep. 2013

Att planera rätt!

Jag är med och tävlar om en ny almanacka hos den fin-fina bloggen Helenas enkla vardag. Almanackan kommer från Personlig Almanacka, och det vore ju heeelt perfekt att vinna en sådan nu när jag gått och blivit skolelev igen :) Håller alla tummar jag har (och tår oxå för säkerhetsskull) att just jag ska bli den lyckliga vinnaren!


Latin!




Såhär ser det ut på min veranda idag.

Skolböcker och kaffe :)

Idag är det första självstudiedagen, dvs jag behöver inte åka till skolan utan kan sitta hemma och plugga. De första tio veckorna innan vi går ut på LIA (lärande i arbete) kommer vi att ha två sådana dagar i veckan och det känns riktigt bra. Enkel väg har jag nästan 8 mil till skolan så ni kan ju tänka er att det är skönt att få vara hemma :)

Idag är det ju dessutom sååå fint väder och det känns såklart extra bra att kunna sitta ute. Det gäller ju att ta vara på de sista sommar (?) -dagarna :)



Idag pluggar jag medicinskt terminologi och latinska termer. 


Hej på er!

Vad har ni själva för er idag. Jag antar att vardagen har hunnit ifatt de flesta av oss vid det här laget. Kanske är det någon mer som bytt bana och slängt sig ut i det okända?! Berätta gärna :)

Nu är det bäst att fortsätta. Tiden går så fort och snart kommer familjens andra skolflicka hem och då är det annan läxläsning som måste prioriteras.


Soliga kramar från Öland:D


3 sep. 2013

Tihi

Grattis Madde och Chris som ska bli föräldrar. Såå mysigt med en liten kunglig bebis!



Bild lånad från Hovets webbplats.




Hej!

Idag blir det ett superkort inlägg. Satt i skolan till kl 17 för att sen åka direkt till ett föräldramöte! Phu..
Nu ska jag alldeles snart gå och krama på min kudde. Zzznark :)