30 aug. 2013

Nu vill jag räfsa löv...

..eller nja kanske inte riktigt än..


Happy friday

Tog mig en sväng över bron idag, behövde handla lite ditt och datt och så behövde kylen fyllas igen.  Kikade in på Lindex som hastigast och hittade en såå mysig hösttröja. Och till ett riktigt bra pris, 199 :-.


Har varit nyfiken på Emma Wiklunds doft Rue de Varenne och det visade sig att den doftade riktigt, riktigt gott så idag slog jag till på den. En liten present från mig själv kan man säga :) I morgon jobbar jag nämligen sista dagen innan skolan börjar på måndag! Pirrigt!

Nu väntar fredagsmys med familjen.

Kram!

29 aug. 2013

Granne med havet

Det här charmiga stället som ligger alldeles preciiiis vid Östersjön på östra Öland är till salu för den som känner sig manad :) Tänk att få vakna till ljudet av vågskvalp... Mmm..





Det här lite av mina barndomstrakter så man kan nästan säga att jag är lite, lite partisk...men visst är det vackert?!



Bilder lånade från Hemnet.

Det var mitt tips för idag :)



28 aug. 2013

God Morgon :)

Hej och god morgon! 

Oj, oj vilka "höstiga" morgnar det är nu. Dimmigt som attan (om man är uppe tidigt..) men sååå vackert när det väl börjar spricka upp och solen tittar fram. 


Ljuvligt med solen som silas genom lövverket! 


Tidig morgon i min trädgård.

Tänk att om bara några månader kommer det vara alldeles kalt (och kallt!) och grått och trist så man knappt vill gå ut, brr.. Nåväl det är då det - nu fångar vi den här dagen och gör den till den bästa onsdagen!

Vad ska ni göra idag?

25 aug. 2013

Kalas. Igen...

Idag har vi haft kalas här. Igen! Denna gång för släktingarna. 
Det blir ju tyvärr så när huvudpersonen befinner sig på förskola hela långa födelsedagen. 

Mamma har inte haft tid att vara så huslig så det blev mest "köpebröd" men en tårta hann jag iaf slänga ihop. Det blev en riscrip-tårta även denna gång. Och det är lite konstigt men det verkar vara en tårta som man inte tröttnar på i första taget.

Idag garnerade jag med färska frukter. Blåbär, physalis och en nyhet (iaf för mig) Smultrondruvor.

Om nu någon mot all förmodan inte har testat denna lättbakade delikatess så slänger jag med receptet här :)

RISCRISPTÅRTA

4 äggvitor
3 dl strösocker
4 droppar ättika

Vispas länge så att det blir segt. Vänd sedan ner 3 dl Rice Crispies (flingor).

Grädda i 125 grader i 1,5 timme.

fyllning
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk mjöl
1 dl gräddmjölk

Blandas i tjockbottnad kastrull. Sjud på svag värme tills det tjocknar. Kolla så att det inte bränns vid!
Låt svalna något innan 100g smör rörs ner.

Garnera med vispad grädde och färska/frysta bär.


Lycka till!





24 aug. 2013

Me like..



Hej lördag!

Här är vi härligt trötta efter att just ha kommit hem efter en snabb tur till stranden. Det var lite för kallt och blåsigt för att mamma skulle doppa sig idag men barnen badade glatt. Numera är vi i stort sett helt ensamma på stranden till skillnad mot för bara några veckor sedan...

Ska bara vila lite och sen behöver huset städas av. Har haft ett gäng grabbar här på barnkalas tidigare idag och det är ju ingen större idé att städa för noga i-n-n-a-n ett barnkalas... Men de här grabbarna var jätteduktiga och sen var de ju dessutom ute mest hela tiden.

Idag går Holy Grail med mumsiga Justin Timberlake på repeat här hemma. Perfekt lördagslåt :)

Ha en toppen-lördag!

23 aug. 2013

Fredagsmys :)


Två trötta skatter sover sött. Trötta efter all spänning första skolveckan innebär. Även sambon tog en tidig kväll och mamma ska alldeles strax krypa ner i renbäddad säng (finns det nåt' skönare?)

Ska bara mysa färdigt först... :)


21 aug. 2013

grattis!

Grattis till den finaste pojken i världen!


20 aug. 2013

födelsedag :)

Den finaste lilla pojken fyller år i morgon:) Hela 5 stycken!
 Oj, oj vad har tiden tagit vägen?! Jag minns hans förlossning som igår, det känns inte alls länge sedan. Han hade bråttom - redan på den tiden...

 

Det är mycket med hjul på i de här paketen för det här är en kille som gillar fordon! Fast mamma har faktiskt smugit med ett mjukt paket också...

 I år kör vi ett svart-vitt tema:)

Det gulliga papperet med ugglor hittade jag på Lagerhaus.


Älskade, älskade hjärtegull!

15 aug. 2013

torsdag sitter jag i tankar...

Sista semesterdagen!

Idag har jag bestämt mig för att verkligen inte göra någonting. Nåja, efter att ha tvättat och hängt två maskiner tvätt och dammsugit hela huset slog jag mig iaf ner på verandan en stund i förmiddags.




Ny klänning från HM. Blåvit kudde Broste Copenhagen och  gammal "Borgholms-kudde".


Nu har jag precis kommit hem från en 8 km lång cykeltur tillsammans med stora skatten som skall börja andra klass på måndag. Jag vet någon som längtar :)

Ska själv sätta mig på skolbänken nu i höst. Av 137 sökande lyckades jag knipa 1 av 20 utbildningsplatser:) Men mer om det en annan gång nu måste jag börja fixa till lite middag till min hungriga familj.

14 aug. 2013

det drar ihop sig..

Riktigt maffig och mörkblå har himlen varit över Öland i em. Körde en väg där man kör riktigt, riktigt nära de stora vindsnurrorna och var givetvis tvungen att stanna och ta en bild med mobilen.


Riktigt dramatiskt med de vita, majestätiska vindsnurrorna mot den dramatiska himlen.

Önskar er en fortsatt bra kväll!

13 aug. 2013

Premiär!

OJ...hur börjar man egentligen sitt allra första inlägg...?!


Jag tänker mig bloggen som ett ställe med såväl yligheter som lite djup. Jag kommer helt säkert också skriva ett och annat om min kära ö - Öland, och hur det är att leva här året runt. Det är i alla fall den plan jag har för den här bloggen. Fast man vet ju inte - den kanske börjar leva sitt eget liv och dra i väg åt något helt annat håll :)

Idag har skatterna en kompis här så vi kör med ett säkert kort: Spagetti & köttfärssås. Och så nyriven parmesan förstås. Mums!




Nu kör vi!